Ester

Artistieke leiding:  pivolte@pivolte.be of 0491/29.48.30

ESTER VAN DER LAAN werd geboren in 1978 te Vlissingen in Nederland. Als 7-jarig meisje ontdekte zij haar passie voor dans. Ze volgde jarenlang lessen in klassieke dans, jazzdans en moderne dans. In 2001 behaalde ze haar pedagogisch diploma basisonderwijs en verrijkte dit met de diploma’s van Danssport Vlaanderen en VTS in België.

In die opleiding geeft ze nu zelf al jaren les als docent in de initiator opleidingen voor dansdocenten.

Ester is binnen Pivolté begonnen als demodanser en docent. Jarenlang heeft ze lessen klassiek ballet, jazzdans en pointes gegeven en trainde ze bovendien de afdeling ‘demo klassiek’ en ‘compagnie’ binnen Pivolté.

Dans is voor haar kunst in de meest pure vorm. Dans maakt een mens kwetsbaar en die kwetsbaarheid zorgt voor chemie op het podium. In haar choreografieën voeren dynamiek, overgave, passie en emotie de boventoon.

Sinds 2013 vervult zij de functie als artistiek leider naast Werner Leysen binnen Pivolté en heeft per februari 2022 de fakkel overgenomen van Werner. Ester zet de artistieke leiding van de dansschool voort in de Pivolté visie: kwaliteit en passie voor dans.