Ester

Artistieke leiding:  elaan13@telenet.be of 0491/29.48.30

ESTER VAN DER LAAN werd geboren in 1978 te Vlissingen in Nederland. Als 7-jarig meisje ontdekte zij haar passie voor dans. Ze volgde jarenlang lessen in klassieke dans, jazzdans en moderne dans. Daarnaast breidde zij haar stijlen uit met workshops Afrikaans, hiphop en Ierse dans. In 2001 behaalde ze haar pedagogisch diploma en verrijkte dit met de diploma’s van Dansliga en VTS in België.

Als dansleerkracht was ze werkzaam in Vlaanderen bij de dansstages van Bloso en diverse workshops en vooral de laatste jaren in Pivolté. Jarenlang heeft ze lessen klassiek ballet, jazzdans en pointes gegeven en trainde ze bovendien de afdeling ‘demo klassiek’ en ‘compagnie’ binnen Pivolté.

Met haar compagnie heeft ze o.a. een choreografie mogen laten zien bij de Jubileumvoorstelling voor de negentigste verjaardag van Jeanne Brabants, waarbij zij Prinses Mathilde heeft mogen ontmoeten.

Dans is voor haar kunst in de meest pure vorm. Dans maakt een mens kwetsbaar en die kwetsbaarheid zorgt voor chemie op het podium. In haar choreografieën voeren dynamiek, overgave, passie en emotie de boventoon.

Sinds 2013 vervult zij de functie als artistiek leider naast Werner Leysen binnen Pivolté. Het is voor haar de logische stap na zo vele jaren leservaring opgedaan te hebben.

Een verrijking in haar danscarrière waarbinnen ze op deze manier haar kennis en de allesomvattende passie voor dans kan delen met anderen.