Lyanca

Artistieke ondersteuning, Klassiek ballet, Jazzdans, Modern, Floorwork/Impro

Lyanca Van Rompay is sinds haar derde levensjaar gegrepen door de dansmicrobe, die ze sindsdien niet meer heeft losgelaten. Op 12-jarige leeftijd ontdekte ze Pivolté waar ze, onder leiding van Werner Leysen, op korte tijd een grote ontwikkeling maakte als danser in de verschillende demo- (klassiek, jazz en hiphop) én basisgroepen (pointes, modern, klassiek,…). Na hard werken en de juiste begeleiding besliste ze op 17-jarige leeftijd auditie te doen voor de Academie voor Danseducatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Een droom werd verder werkelijkheid. Tijdens haar opleiding ontwikkelde ze zich als professioneel danser, dansdocent en dansmaker om haar passie voor dans te delen en over te dragen aan anderen. In 2021 behaalde ze het diploma 'Bachelor of Dance Education'. 

Lyanca blijft leergierig en studeert verder aan Thomas More hogeschool in de bachelor 'Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Sport- en Cultuurmanagement'. De kennis en ervaring die ze binnen deze opleiding opdoet, past ze toe binnen het management van Pivolté en daarmee vervult ze haar rol als artistieke ondersteuning. 

Wat voor Lyanca erg belangrijk is, is dat leerlingen een kwalitatieve vorming krijgen die ze vertalen naar hun eigen lichaam en zo een eigen identiteit creëren als danser. Ze is opgeleid als veelzijdig docent die vertrouwd is in verschillende stijlen zoals: klassiek ballet, jazz, modern, hiphop, afro, floorwork, improvisatie, enzovoort. Als danser steekt ze nog veel energie in haar eigen ontwikkeling en staat ze op podium in choreografiën van o.a. Jasmin Van Aken.

Lyanca is ook actief als docent bij de Vlaamse Trainersschool (VTS) en begeleidt professionele dansdocenten in spe. 

Binnen Pivolté staat Lyanca als docent mee in voor de lessen klassiek ballet, jazzdans, modern en floorwork/improvisatie.