werner

Oprichter Dansstudio Pivolté

WERNER LEYSEN werd geboren in 1973 te Ekeren. Hij studeerde muziek en dans aan het Lemmensinstituut. Nadien behaalde hij zijn pedagogisch diploma en studeerde hij af voor klassiek ballet aan Studio 1 te Antwerpen. Hij bekwaamde zich verder in choreografie en behaalde eveneens zijn jurydiploma. Als danser werkte hij in binnen- en buitenland. Verschillende eerste prijzen en tv-optredens behoren tot zijn palmares.

Als pedagoog bekwaamde hij zich en behaalde onderscheidingen in het buitenland voor zijn kunde. Zo was hij een tijd te gast in Boedapest als hoog gekwalificeerd toptrainer voor de Hongaarse nationale ploeg. Hij richtte een eigen school op te Brasschaat, die momenteel meer dan 800 studenten telt. Hij maakte reeds choreografieën voor twintig avondvullende producties, daarnaast schreef hij de muziek en choreografie voor zes musicals. Als gastdocent werd hij regelmatig uitgenodigd in binnen- en buitenland voor stages en werkopdrachten.

Als kunstenaar streefde hij logica en natuurlijkheid na. 'Kunst moet zijn alsof je ademt. Zonder je het weet doe je die natuurlijke beweging dag in dag uit. Wanneer je kunst forceert, krijg je enkel onnatuurlijkheid. En dat komt niet uit je diepe zelf. Kunst moet genietbaar zijn voor iedereen, moet de taboe er rond verbreken en zich openstellen. Kunst voor publiek is geen verwerking van je eigen problemen of frustraties maar eerder een openbaring van het mooie van jezelf. Pas dan word je een edel mens.'

Als danspedagoog was hij aangesteld voor de groeps- en privélessen klassiek ballet, jazzdans en de training van de demogroepen. Als coach begeleidde hij freelance topgymnasten, illusionisten, ijsschaatsers en dansers voor acts en wedstrijdnummers.

In 2005 werd hij verkozen tot lid van de denkcel Dans van Gymfed. Als voorzitter volgde hij mevr. Jeanne Brabants op in de raad van bestuur van Jeugd en Dans. Daarenboven was hij pedagoog klassieke dans, choreografie en dansgeschiedenis bij de Vlaamse Trainersschool (VTS) en begeleidde hij professionele dansstudenten.

Werner Leysen had de artistieke leiding bij Pivolté tot februari 2022.