DOCENTEN

Werner

Oprichter Dansstudio Pivolté

Werner Leysen werd geboren in 1973 te Ekeren. Hij studeerde muziek en dans aan het Lemmensinstituut. Nadien behaalde hij zijn pedagogisch diploma en studeerde hij af voor klassiek ballet aan Studio 1 te Antwerpen. Hij bekwaamde zich verder in choreografie en behaalde eveneens zijn jurydiploma. Als danser werkte hij in binnen- en buitenland. Verschillende eerste prijzen en tv-optredens behoren tot zijn palmares. Als pedagoog bekwaamde hij zich en behaalde onderscheidingen in het buitenland voor zijn kunde. Hij richtte Dansstudio Pivolté te Brasschaat op. 

Als danspedagoog was hij aangesteld voor de groeps- en privélessen klassiek ballet, jazzdans en de training van de demogroepen. Als coach begeleidde hij freelance topgymnasten, illusionisten, ijsschaatsers en dansers voor acts en wedstrijdnummers.

In 2005 werd hij verkozen tot lid van de denkcel Dans van Gymfed. Als voorzitter volgde hij mevr. Jeanne Brabants op in de raad van bestuur van Jeugd en Dans. Daarenboven was hij pedagoog klassieke dans, choreografie en dansgeschiedenis bij de Vlaamse Trainersschool (VTS) en begeleidde hij professionele dansstudenten.

Werner Leysen had de artistieke leiding bij Pivolté tot februari 2022.