DOCENTEN

Cynthia 

Hiphop

Cynthia Van Rompay zette haar eerste stappen in de danswereld tijdens haar derde levensjaar. Op 15-jarige leeftijd ontdekte ze Dansstudio Pivolté, waar ze zich verder ontwikkelde als danser in verschillende demo- (hiphop en jazz) én basisgroepen (hiphop, klassiek en modern). Met het attest dansanimator begon ze op 16-jarige leeftijd met het geven van danslessen hiphop en showjazz aan dansers van 12 tot 18 jaar op recreatief niveau.


Cynthia behaalde het diploma Master in Biochemie en Biotechnologie aan de Universiteit Antwerpen. Tijdens haar studies was ze in de zomervakantie te vinden als hoofdanimator op het speelplein in Brecht, waar ze genoot van het entertainen van kinderen. 

Momenteel voert Cynthia een doctoraat uit in het biologisch ruimtevaartonderzoek, dankzij het behalen van een Frank de Winne beurs. Hierbij onderzoekt ze de effecten van ruimtevaartcondities op het menselijk lichaam, om zo de gezondheid van astronauten tijdens toekomstige ruimtemissies te verbeteren.

Cynthia vindt het belangrijk om haar eigen ervaring en enthousiasme als oud-demodanser door te geven aan gemotiveerde dansers. Binnen Pivolté staat Cynthia als docent mee in voor de basislessen hiphop en als coach voor demo hiphop 1.