Demo

De Demogroepen van Pivolté staan al jaren aan de top van de dans in België met de prestigieuze titel: 'Best Danceteam of the Year'.
Demogroepen geven aan dansers de kans om te dansen op semi-professioneel / professioneel niveau. Dit onder de vorm van een professionele begeleiding die ervoor zorgt dat de demolessen doorgaan op realiseerbare uren, combineerbaar met een studie, in een goede accommodatie. Een grote individuele vooruitgang wordt gegarandeerd bij iedere danser.
Binnen Pivolté zijn er drie demoafdelingen:
1) Demo Jazz
2) Demo Hiphop
3) Demo Klassiek

Bij Demo Jazz is een demoles vaak een combinatieles waar zowel klassiek ballet als jazzdans aan de grondbasis liggen.
Bij Demo Hiphop komen zowel stijlen als Streetdance, House, Locking, Waacking... voor.
Bij Demo Klassiek wordt er dieper op de klassieke danstechniek ingegaan en ligt het eindresultaat hoger dan in een basisles.

De demogroepen Jazzdans & Hiphop zijn onderverdeeld in drie leeftijdsgroepen: 

  • -> 9 - 12 jaar
  • -> 12 - 15 jaar
  • -> + 15 jaar

De demogroep Klassiek Ballet heeft volgende leeftijdsgroep: 

  • -> + 13 jaar

Zij werken aan verscheidene optredens en draaien mee aan de absolute top van de dans in België. Verschillende tv-optredens (Ketnet, Debby & Nancy, ....) staan eveneens op hun palmares.

Verscheidene demodansers werken nu als professioneel danser in gezelschappen of volgen een verdere professionele dansopleiding aan een hoger instituut.

Ieder schooljaar vinden er minimum twee info-avonden plaats waar dansers, ouders en/of geïnteresseerden zijn op uitgenodigd (zie kalender voor data). Demodansers worden geselecteerd of toegelaten na een auditie.
Vanaf 9 jaar na voorafgaand contact met de docent of directie.