Ianthe

Kleuterdans

Ianthe Vanagtmael is geboren in Brasschaat op 22 Juli 2000. De danskriebel had ik op jonge leeftijd al te pakken. Al vanaf 4-jarige leeftijd danste ik in een dansschooltje en was het jaarlijkse optreden een echt hoogtepunt. Ook maakte ik als kleuter al kleine choreografieën voor het schooloptreden. Choreografieën maken is iets wat ik ben blijven doen. Ik heb dan ook de afgelopen twee jaar aan verschillende solo wedstrijden deelgenomen waarvoor ik mijn choreografie zelf had gemaakt. Ik werd hier natuurlijk wel goed voor begeleid door Werner Leysen en Maxime Mertens.

Toen ik 11 jaar werd, ontdekte ik Dansschool Pivolté. Ik begon hier met dansen in een basisles, maar belandde al snel in verschillende demoteams (jazzdans, klassiek ballet).

Dansen is voor mij een passie en een uitlaatklep. Daarbuiten heb ik ook echt een hart voor kinderen. Daarom volg ik momenteel de opleiding Professionele Bachelor Leraar Kleuteronderwijs aan Karel de Grote Hogeschool. Tijdens stages in de kleuterklas het afgelopen jaar gaf ik al verschillende dans -en bewegingslessen.