katrien

Hiphop, Jazzdans

Katrien Cuyckens heeft op 5-jarige leeftijd haar eerste stappen in de danswereld gezet in de plaatselijke dansschool. Op 8-jarige leeftijd startte ze ook met klassiek ballet onder leiding van Linda Baclaine. Naarmate ze ouder werd, toonde ze steeds meer interesse in de verschillende soorten dansstijlen. Ze ging met de jaren haar horizon verruimen en ontpopte zich in meerdere stijlen waaronder klassiek ballet, pointes, jazz, modern, musical en hiphop.

Toen ze in Leuven haar studies Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsleer begon, specialiseerde ze zich in hiphopstijlen. In 3deBachelor toen ze zich verder moest specialiseren, koos ze voor optie Dans. Ze deed hierin ook haar stages en behaalde de diploma’s trainer B in jazzdans en streetdance.

Verder probeert ze zich in haar vrije tijd nog zo veel mogelijk bij te scholen door middel van het volgen van lessen bij Pivolté, (bij Werner Leysen, Karen Meyten en Maxime Mertens) en workshops, o.a. bij Laurent Flament, Michael Iongbloed, Kamaté,…, om zo een goed niveau door te kunnen geven aan haar leerlingen.

Binnen Pivolté maakt Katrien mee deel uit van het docententeam hiphop en jazz.