DOCENTEN

Maxime

Jazzdans, Hiphop, Modern

Maxime Mertens begon op 8-jarige leeftijd met dansen bij Dansstudio Pivolté. Dansen is al van kinds af aan Maxime haar grote passie. Ze startte met lessen musical bij Werner maar al snel bleek dat zij veel ritmischer was dan zij dacht. Ze besloot om deel te nemen en lid te worden van de demoteams jazz en hiphop waar zij les volgde bij Werner Leysen, Ruben van Parijs en Ester van der Laan.

Naarmate de jaren verstreken, deelde ze haar passie als uitvoerend danser met die van dansdocent. Het creëren van dansstukken leverde haar een ware voldoening op en dus besloot ze in 2012 om te auditeren aan de Fontys Academie voor danseducatie in Tilburg. Hier herkende men eveneens haar talent. Dit was de start om haar droom verder waar te maken en van haar hobby haar beroep te maken. Maxime studeerde ondertussen af aan de Fontys Hogeschool als dansdocent. Haar interesse beperkt zich niet alleen tot jazzdans en hiphop maar ook klassiek ballet, pointes en moderne dans.

Maxime was danser in de producties 'Put your finger on it' (soliste), 'Freedom', ‘Laat Los?!’, ‘Solitude’ en de kindervoorstelling 'Swijp'.

Maxime beschrijft zichzelf als een spontaan, levendig, creatief en gepassioneerd dansdocent.

Binnen Pivolté verzorgt ze de lessen jazzdans, hiphop en modern.