Ronald

Jazzdans

Ronald deWitte werd geboren in Brasschaat. HIj volgde de musicalopleiding van Studio Herman Teirlinck en een klassieke zangopleiding in Nederland. Daarnaast volgde hij dansstages en masterclasses bij diverse gerenommeerde buitenlandse danspedagogen. Hij leidde zijn dansteam “The Ronald Lee White Dancers” tot een gerenommeerd showballet en zij verzorgden zeer succesvol talrijke optredens in binnen- als buitenland.  Zij traden meer dan 15 jaar op in dienst van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Werkten mee aan de musical “Den Dronkaard” van het toenmalig Mechels Miniatuurteater. Ook waren zij regelmatig te zien in verschillende televisieprogramma’s zoals … Pak de Poen show /  Hitring / Sjo-bis-Time / 10 om te zien / Walter’s Verjaardagshow /  “Sketch à Gogo” / “ Als het maar beweegt” / “Debby & Nancy’s Happy Hour” en in een aflevering van Idool 2011. 

Voor de fictieserie “Oud België” van TV zender één verzorgde hij de choreo’s en schitterden 4 van zijn danseressen in prachtige bijrollen. Maar ook in het buitenland hebben zij regelmatig meegewerkt in diverse TV shows. Ronald heeft een eigen televisiereeks  “Jazzrobics” gehad op een Duitse televisiezender. Het team heeft tevens 5 jaar voor een Duitse rederij op cruiseschepen gewerkt. Hij creëerde niet enkel choreografieën voor zijn eigen showballet maar ook voor diverse artiesten zoals Nicole & Hugo, Will Tura, Dana Winner, Jo Vally, Sandrine, Helmut Lotti, Lee Towers, Ben Kramer, Laura Lynn, Christoff, Frans Bauer, Rocco Granata, Marco Bakker en velen meer…

Ook aan modeshows, Missverkiezingen, reclamespots, auto- & moto-voorstellingen, boekenbeurzen en theatervoorstellingen verleende hij zijn medewerking en creativiteit.

Hij behaalde diverse titels van belangrijke wedstrijden zoals ;

  • 5-voudig Belgisch Kampioen Disco-Jazz-Free-Style
  • Belgisch Kampioen Showdance
  • Wereldkampioen Solisten Showdance te Venetië
  • Winnaar van de VARA Fame Danswedstrijd te Nederland  (10.000 deelnemers)
  • Prijs Jong Talent Baccarabeker Middelkerke
  • Laureaat Video-Dance  VRT

Daarnaast is Ronald ook nog personal coach en pilates-instructeur.