DOCENTEN

Silke

Jazzdans, Klassiek ballet, Pointes 

Silke Poelmans begon op 7-jarige leeftijd te dansen bij Dansstudio IJvi Hagelstein. Hier volgde ze klassiek ballet bij Greet Boterman en jazzdans bij IJvi Hagelstein, de toenmalige vaste huischoreografe van Studio 100. Zo kreeg Silke de kans om al op zeer jonge leeftijd op het podium te staan bij de Samson & Gert Kerstshow en K3. Ze deed onder andere mee aan producties als Tien Om Te Zien (BE) en het TROS Muziekfeest (NL).

Op 12-jarige leeftijd maakte Silke de overstap naar Pivolté waar ze lid werd van het demoteam jazz en hiphop en volgde ze tevens lessen pointes, moderne dans en klassiek gevorderden.

Tegelijkertijd besliste Silke om haar middelbare studies aan te vatten in De ! Kunsthumaniora, afdeling dans, met choreografen Sidi Larbi Cherkaoui als peter en Anne Teresa De Keersmaeker als meter. Hier werd vooral de nadruk gelegd op hedendaagse en moderne dans. Tijdens deze opleiding werkte Silke samen met verschillende (inter)nationale choreografen zoals Min Hee Bervoets (BE) en Kristen Cere (CA).

Na 4 jaar zeer intensief dansen besloot Silke om een totaal andere weg in te slaan en koos zij ervoor om het secundair onderwijs te vervolledigen aan het Sint-Ritacollege te Kontich, afdeling humane wetenschappen. Nadien volgde ze de opleiding ‘leraar lager onderwijs’ bij Thomas More in Mechelen. Vanaf september 2018 geeft Silke les aan kinderen van de lagere school.

Ondertussen behaalde ze een animatorattest bij Krunsj en het diploma dansinitiator actuele dans bij BLOSO, heeft ze al enkele dansstages gegeven voor o.a. SPORTA en werkt ze tijdens vakantieperiodes ook als monitrice bij o.a. Free-Time.

De danskriebels hebben Silke nooit verlaten! Tijdens haar internationale stage als juf in Suriname maakte ze kennis met salsadans bij de plaatselijke dansschool van bekroond salsakampioen Idris ‘Yche’ Saijo. Eens weer in België volgde ze wekelijks balletles bij Dansstudio Arabesque onder leiding van Geneviève Van Quaquebeke.

Momenteel maakt Silke deel uit van de company bij Pivolté. Als dansdocent vervolledigt ze ons team met veel enthousiasme! Ze staat in voor de lessen klassiek ballet, pointes en jazzdans.