silke

Jazzdans

Silke Poelmans begon op 7-jarige leeftijd te dansen bij Dansstudio IJvi Hagelstein. Hier volgde ze klassiek ballet bij Greet Boterman en jazzdans bij IJvi Hagelstein, de vaste huischoreografe van Studio 100. Zo kreeg Silke de kans om al op zeer jonge leeftijd op het podium te staan bij de Samson & Gert Kerstshow en K3.

Op 12-jarige leeftijd maakte Silke de overstap naar Pivolté waar ze lid werd van het Demoteam Jazz en Hip Hop en volgde ze tevens de lessen klassiek, pointes en modern.

Tegelijkertijd besliste Silke om haar middelbare studies aan te vatten in de !Kunsthumaniora, afdeling dans, met choreografen Sidi Larbi Cherkaoui als peter en Anne Teresa De Keersmaeker als meter. Hier werd vooral de nadruk gelegd op hedendaagse en moderne dans. Tijdens deze opleiding werkte Silke samen met verschillende (inter)nationale choreografen zoals Min Hee Bervoets en Kristen Cere.

Na 4 jaar zeer intensief dansen besloot Silke om een totaal andere weg in te slaan en koos zij ervoor om het secundair onderwijs te vervolledigen in het Sint-Ritacollege te Kontich, afdeling Humane Wetenschappen. Vanaf september 2014 startte ze de opleiding Psychologie aan de KULeuven. Momenteel studeert Silke verder voor leerkracht Lager Onderwijs aan KDG.

Ondertussen behaalde ze het diploma Dansinitiator Actuele Dans bij BLOSO en heeft ze al enkele dansstages gegeven voor o.a. SPORTA en werkt ze tijdens vakantieperiodes ook als monitrice bij VZW Jeugdtip (Jeugddienst van de Neutrale Ziekenfondsen).

Bij Pivolté vervolledigt Silke met veel enthousiasme het docententeam jazzdans vanaf september 2014.